樂古Nakuz

標題: 想穩個暑期兼職 [打印本頁]

作者: kendyandy    時間: 9-6-2010 22:39
標題: 想穩個暑期兼職
雖然不知道關5關人際關係 但是我都覺得苦惱 希望大家能解決
我打算呢穩份麥當勞兼職系暑假做,但是這是我第一次作出決定 ,5知道應該點去應徵,同埋5知道去到會做d咩 ..令我感到好多煩惱 但是我又想做-3-
作者: hihijack1992    時間: 13-6-2010 18:35
你見左未先?  如果佢講等電話=唔

作者: kendyandy    時間: 25-6-2010 17:41
昨天見了 距叫我填佐張資料form and 做d情景應用題目  ,跟住就話等距通知啦.... 5系掛..照你甘講 米立即拒絕咯 ..
作者: hanry123    時間: 26-6-2010 12:54
唔一定o既,我有個fd都成個星期先打電話比佢-.-
作者: kendyandy    時間: 26-6-2010 16:35
但是成個星期會5會太長呢 我打算星期1 直接過去問下距請5請我 5知道work 5 work
作者: 守衛~朗    時間: 26-6-2010 22:06
m記好易請人
除非人手太多
唔洗咁緊張
作者: kendyandy    時間: 27-6-2010 12:21
希望成你貴言啦 版主 我真系好緊張 因為第一次兼職 成敗好重要 -3- 如果今日味有回覆 我天日直接去距度問下..  話實話 如果距5請我 會5會打電話比人 通常?
作者: 村雨    時間: 28-6-2010 21:21
同d人講講下野就講得埋嫁啦
加油呀
支持你!
我一入學f.1都係咁樣樣識人=.=
作者: 細粒飯    時間: 28-6-2010 23:18
番老麥炸 簡單啦
佢叫等電話多數都係請架啦
仲有你個間多唔多人係到做先
一開始係做炸薯條位 男仔多數係廚房
女仔大多都係收銀位!!
作者: kendyandy    時間: 29-6-2010 16:12
哦 我系  西灣河果間做ge 應該算一般多人啦 我系男仔 一開始5系做清理臺面咩-0-? 仲有 我4日前已經聽距講等電話 到e+電話到味有打過來.. 5通失敗 但是我覺得無可能 因為距叫佐我填佐份也 跟住做埋d題目 -0-到底請5請我嘎/口\  我等電話等到好哭啊
作者: hihijack1992    時間: 3-7-2010 21:52

我兼職 做到悶  佢唔打黎大多唔請
我C過見美心MX 佢同我講1個星期打黎 點不知 佢一個月先打黎 可惜拒絕左(因為搵左)
最好搵FD 介紹啦 我FD介紹我去做的~.~我做完入表個經理同我講帶D野 星期X 返工
作者: 小霖    時間: 5-7-2010 11:33
其實第一次做兼職係一個人生中既轉捩點
你想像到時大個左要出去搵工
有時唔係樣樣野都咁順利
總會有比人REJECT既情況
你要有依個心理準備
但唔係話去到邊都係咁
你自己要比信心自己
唔好緊張
雖然兼職唔係D咩大不了既事
但依個係一個機會比你去面對出面既社會 加油
你心態係點..好影響你既做法  我見你話唔知會做D咩 但又好想去做
咁你如果想做又點解要去擔心呢?
人總是會比自己一大堆籍口去逃避(要記住依點)
所以你要做既就係減少依D野發生 去諗多D 你應該如何處理在工作上既事情/甚至可能係工作上對你既益處
我覺得會對你更有幫助=)
一句到尾  唔好去轉咁多牛角尖 想做就去做吧!!
作者: kendyandy    時間: 7-7-2010 11:15
多謝你地回覆 我會緊記大家所講 我看1個星期都已經過啦 電話都無打過 我看還是不會請我的了
作者: 小霖    時間: 8-7-2010 15:26
多謝你地回覆 我會緊記大家所講 我看1個星期都已經過啦 電話都無打過 我看還是不會請我的了 ...
kendyandy 發表於 7-7-2010 11:15

不要灰心 人生總有依種事發生 加油
作者: hihijack1992    時間: 9-7-2010 18:59
叫朋友介紹啦 搵其他可以 
作者: kendyandy    時間: 9-7-2010 22:44
無可能 朋友都不知道 其他我都5知道邊地穩工收我
作者: 小霖    時間: 10-7-2010 04:42
無可能 朋友都不知道 其他我都5知道邊地穩工收我
kendyandy 發表於 9-7-2010 22:44

上網搵下吧 你係想搵快餐店定係咩?
作者: kendyandy    時間: 12-7-2010 17:51
快餐店 通常咩網最適合找暑期工?e+呢個時候我看都無人請
作者: 小霖    時間: 16-7-2010 13:50
快餐店 通常咩網最適合找暑期工?e+呢個時候我看都無人請
kendyandy 發表於 12-7-2010 17:51

其實係暑假係難搵少少  快餐店個個都去搵  你唔怕辛苦去茶餐廳問下  有可能有
作者: kendyandy    時間: 17-7-2010 23:10
嗚嗚 冒險樂園又要我等電話 看來...唉
作者: 小霖    時間: 19-7-2010 13:21
嗚嗚 冒險樂園又要我等電話 看來...唉
kendyandy 發表於 17-7-2010 23:10

唔好咁灰心拉 有時如果佢問你暑期工定長工..你答長工XDD 會WORK咖
作者: kendyandy    時間: 20-7-2010 11:38
5系 呢次醒好多啦 距地會問你做到幾時幾多號
作者: 小霖    時間: 20-7-2010 18:24
你話唔知咖; 邊有時間定咖姐
作者: kendyandy    時間: 22-7-2010 22:17
天日又打算去穩間糖水po 做也 跟住又可能又失敗
作者: 小霖    時間: 24-7-2010 17:18
-,- 你唔好咁快打定輸數
作者: kendyandy    時間: 28-7-2010 17:45
唉 今次真系嬲到震 我跟我做kfc同學去見距間kfc  好有心今次距話實請and叫我去話要呃距做長工5系5請 點知道比個經理問下問下問到我講佐大部分返學時間5得講佐真話,無呃距話返學時間做都得..搞到我個同學最後收到消息話我做咩5講呢番話距個經理就系因為我做1個月而5請我..呢刻我感到10分沮喪無奈. 1個有心穩工ge人就系因為無講呢句話而比人拒絕   我真系5知道點算 ..又要重新穩工 甘打後我系咪應該要呃d人話我做到幾時系咪我要呃距話返學放學都做 先可以做呢d工?!
作者: Isailovic    時間: 13-8-2010 22:29
作者: Isailovic    時間: 18-8-2010 21:13
作者: 小霖    時間: 22-8-2010 06:49
算啦`世界就係咁
有時自己唔想去呃人 但人地就係受你呃
佢地都係隻眼開隻眼閉  有時佢地就汁到正一正泥做
有時就亂咁泥 =''= 放鬆點吧
作者: CaceresVi    時間: 25-8-2010 22:51
我寧願係屋企玩大富豪wed game都唔想出街或者去做野,好熱,好辛苦
作者: RiJunIl    時間: 29-8-2010 22:40

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontacwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2