打印 上一主題 下一主題
收起左側

E-T~【討伐之蹤跡】Ex合併版~正式推出!

關閉 [複製鏈接]
原帖由 海馬 於 2006-11-16 07:29 發表
aoc裡基本上不會有三角關係...

剋弓物的馬...太少
剋馬物的步...太少
剋步物的弓...太少

玩過之後覺得  馬戰比蒙突仲廢...
你唔整防隔空既話...不列只要長弓已經屈晒機

@@~其實我都同意aoc不能三角互克= =因為能打弓手的馬就可以打低步兵,但如果要步克馬 咁步又可以打埋弓= =
蒙特勁過馬車@@???我會研究一下...
隔空~~我也會研究研究~~謝謝師兄意見^^
回復 支持 反對

羽弓的加乘未免太多= =
如果配上不列顛...其餘3弓唔夠佢打= .= 步兵不在話下
連騎兵都破甲
回復 支持 反對

我劇唔錯既 不過都好似有d bug
回復 支持 反對

只要可拉兵, 步幾勁都唔夠弓打

步  血 高  攻 中
弓  血 小  攻 中
騎  血 小  攻 高

如果可拉兵, 咁改係可以做成三角克,
而重點係騎要有幾乎秒弓既攻擊力(弓50血騎要有40攻),
步血要多, 但係唔洗怕弓唔夠攻, 因為可拉兵,
弓唔可以秒到騎(騎50血弓約15攻)

回復 支持 反對

原帖由 不死•石石 於 2006-11-16 14:03 發表
我劇唔錯既 不過都好似有d bug

@@e位師兄~~係咪發現有bug,..可以講我知麻~我好想知><
回復 支持 反對

原來個死亡功能可以咁玩...

一開始自殺, 用炸彈人, 屈殺敵升lv 2,
再比石同盟, 再用弓, 佢3級, 人地先2級,
到時啦啦林KO人= =

但係...咁玩好危險...一個唔小心...9

你己經比擊敗了!!...
回復 支持 反對

原帖由 lukeliu 於 2006-11-16 15:11 發表
原來個死亡功能可以咁玩...

一開始自殺, 用炸彈人, 屈殺敵升lv 2,
再比石同盟, 再用弓, 佢3級, 人地先2級,
到時啦啦林KO人= =

但係...咁玩好危險...一個唔小心...9

你己經比擊敗了!!...

你試過了嗎-0-" 不過你知道圓石爆了  比石皇帝也消失了嗎-.-?
回復 支持 反對

原帖由 食屎佬 於 2006-11-16 16:27 發表

你試過了嗎-0-" 不過你知道圓石爆了  比石皇帝也消失了嗎-.-?

= =...仲諗住可以玩下tim...

咁算啦...e個發現係...失敗既...
回復 支持 反對

原帖由 lukeliu 於 2006-11-16 22:06 發表
只要可拉兵, 步幾勁都唔夠弓打

步  血 高  攻 中
弓  血 小  攻 中
騎  血 小  攻 高

如果可拉兵, 咁改係可以做成三角克,
而重點係騎要有幾乎秒弓既攻擊力(弓50血騎要有40攻),
步血要多, 但係唔洗怕弓 ...

這位先生  我在質疑你的能力

你知道嗎?
騎要剋弓   弓至少要50箭↑才殺馬 , 馬才剋到弓
這裡的地圖不是很大  拉兵喔?  拉的完嗎?
你不送兵我自然去找別人
AOC原定步兵  騎兵  弓兵根本不會做成互剋的優勢
步兵  主要是量產打建築
騎兵  是用來打兵
假如步兵對建築物的優勢沒了  整個劇情也會失衡
回復 支持 反對

4,32 今次應該可以耐小小都唔更再換檔= =我都知真係好馬煩 sor all><~係因為經過多次既測試 好多人話有d兵 點屎點屎 點屈點屈,小弟就左e大堆意見改左d兵~同埋改左死鐵屈攻血問題= =送兵因為冇人玩既關係 改左 6 8 10~~之後落黎唔係有咩出兵合兵bug 小弟都會改好多好多野先至upload上黎~希望咁多位師兄見諒...

回復 支持 反對