打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [特別討論] 玩Online Game遇到最討厭的事係?

係玩緊百變果陣,最討厭有跑狗,係咁跑,無啦啦衝黎打人,同埋跳踢狗,打唔到
另外,又係玩緊百變果陣,最討厭人地係度罵人,如:嫩,廢物,垃圾......等等
仲有,好討厭人地亂咁踢人,一入就踢,人地犯規唔踢,踢冇犯規果d
回復 支持 反對

最厭討莫過於間公司close 左冇得玩。
回復 支持 反對

天翼先慘,,,岩岩開番,,而家右多外掛""
d外掛右要系咁搶怪,,
不過比起你地既pk好的多""
天翼pk,,dd人吾會無故殺你""
多數因搶怪先同你打過
回復 支持 反對

遇到成日緊急維護同d人搶怪= =
回復 支持 反對

搶怪  無故pk  亂咁小人  呢d都係香港game先會出現咁濟
所以我放棄玩香港server好耐

我為左避開呢d人 所以去玩台灣game
不過又係台灣game見到呢d咁既人
最憎佢地係公頻用口語問人野
第一個感覺就係...影衰晒香港人
雖然好多香港玩家都衰架啦 (完全係事實 請睇下面事例)
不過你衰就留係香港server玩啦
去台灣server整臭晒香港人
搞到我依家都唔敢公開話我係香港人...

搶怪...
前排玩末日戰曲 (台版我都有玩 叫天下大亂)
玩之前我已經年幾冇掂香港game
一開始出城打怪升lv 岩岩公測 所以人數都幾多
打10隻怪 最少7隻有人搶
最離譜係 我打到隻怪得返5分1血都冇
d人照搶...完全唔知佢地搶黎做乜 (d怪掉寶係掉俾攻擊輸出最多果個)
至於台灣game 有時2個人唔小心同時打一隻怪
點都有一個會收手 玩完台灣game 再玩香港game真係頂唔順

雖然玩game就係要有競爭
但係融融洽洽咁玩唔好咩?
亦都唔會有爭端出現
玩game就係圖開心
不過係香港server 我連苦中作樂都做唔到...

有時係台灣online game
識到d同我一樣抱住同樣心態既香港玩家
真係可以傾得好開心
不過實在太少見啦
或者係因為佢地都唔想俾人知佢地係香港人啦

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
小白豬 + 4 精品回覆

查看全部評分

回復 支持 反對

搶怪!!!!!!!
殺人!!!!!!!
用外掛!!!!!!!
整lag個ser!!!!!!!
爆粗!!!!!!!
抄人地d名!!!!!!!
崑人野!!!!!!!
大蝦細!!!!!!!
回復 支持 反對

最討厭其實有很多
例如遊戲公司使出不同手段去搾取金錢
玩家之間的關係不好,搶怪,口角,仇殺等等
遊戲不穩定,維常回潮,維護
GM和客服不夠完善
遊戲質素越出越差

以上的例子只是冰山一角,
作為一個玩家,除了要對遊戲產生歸屬感,或對遊戲作出支持和肯定
自己更要注意言行,畢竟,玩遊戲只是為了開心,
太過執著就違反了本身的意義了
此外
不論遊戲本身有多強差人意,它都是經過一班人的努力才會制成的
你不喜歡玩,大可以不玩,不要亂作批評

其實還有很多的...
自己打字慢...不打了

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
小白豬 + 2 精品回覆

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 細棋 於 2007-7-16 22:55 發表
天翼先慘,,,岩岩開番,,而家右多外掛""
d外掛右要系咁搶怪,,
不過比起你地既pk好的多""
天翼pk,,dd人吾會無故殺你""
多數因搶怪先同你打過

天翼咁多衰野 -- 最好解決方法 轉玩其他game!!!
回復 支持 反對

玩online game最討厭梗係lag啦!行下lag下,煩到乜咁!打怪lag重死,死左都唔知咩事= =
回復 支持 反對