打印 上一主題 下一主題
收起左側

織田,聯合,中立軍英雄玩法第二回。已經暫停更新,沒有原因。

原帖由 terryKKXX92 於 5-9-2007 20:08 發表
柴田果到唔係太同意你講的野

柴田是一個沒技能壓線的英雄,自己一路沒有什麼好處的,最多只是升等快,不過柴田對裝備要求很高,柴田沒錢=小兵一個而已,是一個會分身、會爆擊、會閃避、會暈、會加攻的小兵… ...

面對相同技術既"法形英雄"一定壓唔到-..-
"" = 不是法師
回復 支持 反對

柴田是有一個技能壓線的英雄......佢係專門壓近戰的英雄
柴田有咩本錢壓近戰?

咁就可以完全壓死近戰要...佢最好係自己一個單下,因為自己可以一次過食哂
單下?無可能,柴田壓線技少,胡亂+兵仔攻擊力只會令自己汁唔到兵,因為攻擊力大增,打亂節奏

1lv加自己同兵仔 30攻加防已經可以令d近戰英雄走...因為佢以為唔痛,你只要佢一來你就用普攻打佢

隨便亂放鬼柴田,汁兵節奏打亂唔再講,
仲有戰線會壓得太長,因為小兵攻擊大增可以完全壓低對方兵仔,
搞到戰線長期係人地箭塔,對保命方面無咩好處

絕對好用,慢慢5lv果時都可以爆到好多下擊,我try過打人地近戰打打下爆擊左兩次,佢已經得300hp走
對住有+第一招既柴田仲同佢打....呢點我保留

平時我就一開始負加 4個手套..爆hp爆攻擊力
攻速,MP不足,你都知道第一技MP大。

之後上和泉 andthen 合無士服....手套換士的,之後上凍雲..
極不認同,凍雲既存在只會令名刀出裝拖慢,要加攻速雪走+50%疾速衣足夠。

凍雲用來做咩????

第一:加攻加防 果時加埋第一招已經起碼有150攻(唔計白字)
加攻加防....有保留,接近6千蚊既價錢去換10敏,幾十攻......
大哥...鬼柴田LV4 +成75攻...6千蚊換餘下既75攻.....再次保留。

第2:7.8%的發動 你無大當然係廢....但係絕對有用.....當你去偷爆的時候,有人多手頂住哂,你開大開第一招

柴田有裝個陣偷拆上路,基本上6~8秒一座塔,
時間無可能唔夠,唔通你認為對方會派力敏英同你普攻對打?
一定派法師範圍技啦 我諗連埋身都未可以,分身就已經被滅.....

4隻分身圍住佢...佢一想走,你開第2技......4隻野一圍佢加埋本身第3技,爆上來可以秒殺(2500hp兩秒死)

就算唔死佢都頂唔到你爆野

之後....直上青0加攻速加hp加攻擊力

之後上魚神加防係最好(不過通常玩到走哂場= =)

係...小左樣好勁的野.........就係攻卷....
柴田一定要玩攻卷?唔認同,MP消費大已經係缺點....

由於我玩爆士的,我絕對係有好多mp比我玩(2個士的都夠哂用)
夠...?柴田平時MP消費小,但係一當偷拆個陣MP使用量會暴增,所以攻卷先唔考慮入去配裝範圍

回復 支持 反對

原帖由 ShaDow~ 於 4-9-2007 11:57 發表

跟我玩法差不多 點法有d出入 我係傳統既13...

1技前期冇咩用...(爆太少)
上次我隊友v中主花男
問我地點玩
有個人話點13
我話點23   之後比人話on?
真係比佢吹脹   大家玩法唔同  唔洗插我呀
回復 支持 反對

原帖由 如飛似雪 於 4-9-2007 05:56 發表
立花宗茂
點法:32互點,有大點大,之後1,最後黃十字
起手:褲+電卷+豬肉
睇小兵既血黎用電卷汁,你技術好,暈+電卷都得
呢隻野可以5lv食兵,不過只限初級軍備提升之前....
6lv前出到閃戒+回魔就唔係問題
呢隻英 ...

我同你既玩法可以話一樣=.=
回復 支持 反對

哈...話唔定我地碰過面@@....

不過果個立花玩法都幾大眾化~相似我諗唔奇.....

呢家我諗唔到應該打邊個英雄好...

立花女唔太識玩= =前田,長宗,香宗呢D英唔教都識....

或者我過幾日會打加滕/玉子.....
回復 支持 反對

加藤比玉子難用/口\
回復 支持 反對

正正正....一有咩英想用我都黎睇睇-,-
回復 支持 反對

玉子
點法:2技點1lv,13互點,有大點大,最後黃十字,再補返2(池少教路:lol )
呢個點法係配毒戒,如果唔想買毒戒,就咁樣:
13互點,有大點大,黃十字,最後2
我通常用第一種
起手:褲+電卷+豬肉
6lv前總之賺到1200補毒戒就得,之後再買再生and金牌
3連矢出名單體高傷害,
如果你6lv前有努力打過英雄,咁佢應該得4/5血
個陣就大絕>大絕暈既時間就無個陣再三連矢
咁應該發揮到大絕8成傷害....
如果係三連矢先都得既...隨你啦
之後合和泉,買閃戒,睇情況補抗魔,賺得多錢可以電卷換舞雷/雪走(建議雪走)
因為有第3技,
所以有一把和泉個陣,玉子既綠字攻擊力應該都接近100....
大絕無視魔免,救人/自己走佬個陣可以自行利用
和泉合完之後,可以合武士服/百里,百里多左個格,就係咁簡單
配裝整理:
武士服(百里)+舞雷/電卷/雪走+毒戒+和泉+抗魔+閃戒(如果你合武士服既話)
無合武士服可以多一個格,隨你塞裝
之後雪走可以換凍雲,然後開始名刀,因為凍雲+和泉夠玉子用...
第一把菊一,岩敏英用..又夠平...
第二把禦神...想攻擊力高請自用= =
第三把....如果打到有第三把,就9100/你鐘意啦....

回復 支持 反對

今次短左d 但係都唔錯
玉子玩毒戒易肥  火箭建議加一點夠
點番精準之光會比較好
回復 支持 反對

原帖由 池少~ 於 9-9-2007 10:04 發表
今次短左d 但係都唔錯
玉子玩毒戒易肥  火箭建議加一點夠
點番精準之光會比較好

根據你既意見....

等我修改下先:lol
回復 支持 反對