樂古Nakuz

標題: 紅翼Bd性能比藍翼差 [打印本頁]

作者: motaswecx    時間: 26-7-2011 02:09
標題: 紅翼Bd性能比藍翼差

我當初睇個樣幾型,am3又有小小用(刀仔鋸大樹),之後我而家改到盡,對比下紅同藍既bd值,衰左..!新手玩國服唔好買巴域格落紅!!!!絕對唔值得買!所以應該買藍翼好小小。

lol

lol

作者: 噬神    時間: 26-7-2011 14:27

你果隻係紅翼?
同我果隻d數值差咁鬼遠既
明明我果隻 去到四角就冇再用=_=

ps:自己唔識改 咪話部機廢
作者: s022335    時間: 26-7-2011 16:07
樓主 該吃藥了
管你紅藍黑雞翼
bs性能好到不行
再說 你說你改盡?
真會說笑 還有很大上升空間都不知
光是換個空娘/覺空LG換掉就好n倍了
零件還有更強化的空間
還說升滿? 我說你十份一也沒

話說回來 樓主
明知國服大部份都是歐美人
用中文機名 有病?

總結 樓主有病 快去看醫生
作者: motaswecx    時間: 26-7-2011 21:08
改唔=有強化,仲有空娘lg加得果3飛,我4飛加有bs武,仲有!我用新手ac既方法沖到呢到,你樓上果個有強化加佢10lv,你未見過中文機名咩!我見人名中文都有,機名中文好平常,你眼殘博炮姐!
作者: mahiru    時間: 26-7-2011 23:25

6角無課金ac

這種事有心就可以

樓主是個天才,未強跟我強完差不多cost

順帶一提,我個人認為red比blue更好的(只說bd的話)
原因red多張cost卡

路過的/_\
作者: s022335    時間: 26-7-2011 23:45
樓主 病不輕啊
孤娘LG的bs武連手槍都不如
叫你換掉幫你省cost啊天才
還有 神兄他插6cost 你也是插6cost
他還學4技 cost還比你少 真會說笑啊你
最後一點更好笑
別人用中文機名本來就不應該
你跟人一起違規是想怎
你不如說別人也有殺人你也一起去殺啊
話說樓主不會排位
打篇回復就亂七八糟
難怪機也一樣糟糕 (茶
作者: mahiru    時間: 26-7-2011 23:58
樓主 病不輕啊

s022335 發表於 26-7-2011 23:45

原來現在手槍可以同時射8發+有追性啊.../_\
看來是我太久沒玩脫節了
作者: motaswecx    時間: 27-7-2011 00:31
原來現在手槍可以同時射8發+有追性啊.../_\
看來是我太久沒玩脫節了
mahiru 發表於 26-7-2011 23:58

呢句岩聽
作者: motaswecx    時間: 27-7-2011 00:33
樓主 病不輕啊
叫你換掉幫你省cost啊天才
還有 神兄他插6cost 你也是插6cost
他 ...
s022335 發表於 26-7-2011 23:45

拿,我見部機遲下要換,玩殘下佢都無妨,你話bs武連手槍都不如,不如你用手槍我用bs武,邊個勁d先,我插6cost只係想試下咁砌法好唔好玩,呢部要用來帶我遲下買既藍翼升lv的。
作者: motaswecx    時間: 27-7-2011 00:34
6角無課金ac  

這種事有心就可以

樓主是個天才,未強跟我強完差不多cost

順帶一提,我個人 ...
mahiru 發表於 26-7-2011 23:25

點解red bd比blue好...?
作者: a0078910    時間: 27-7-2011 13:20
你自己5識用就5好話部機廢
一開始你成日野D裝都錯哂....邊有人用狐娘LG2呀
係可能有 不過多數都係新手先會用
嘛奧米叔 人地BS係副武 你手槍係主武 冇的比的(炸
人地神兄部機高LV過你 旦係CT都同你差5多
內臟武一向都係5勁....要勁都係BD果D
你係國服用英文係[磚]重人地隻GAME 你用中文名係5係要自重一D呢
重要講到自己好似冇錯
作者: 23953704    時間: 27-7-2011 15:48

0RT......未完成
作者: 噬神    時間: 27-7-2011 16:44
拿,我見部機遲下要換,玩殘下佢都無妨,你話bs武連手槍都不如,不如你用手槍我用bs武,邊個勁d先, ...
motaswecx 發表於 27-7-2011 00:33

你係咪想試下呀
我用普通武打你用bs武呀
140cost4fly既lg好威?
我30cost1 fly 裝多個bs都高過你 仲唔洗咁高cost
你係掂既 一件武都夠你殺人啦 狐娘bs武本身就唔係比紅藍翼用
係比d可以長期係極限高空既機用嫁  唔識砌唔好當自己好勁
你可以用既cost比我多 都整到咁弱 唔係你唔識砌係咩

未強化既泳裝蒼蘭夠未?

定係要5lv既藍翼 由於唔得閒升 比我肢解到變人棍 見你咁大口氣
唯有先借住隻捷達改既武用住先

定係要最廢既0lv機? 輸比佢 我諗都你心服口服吧

以上2隻5lv同0lv都係巴域格洛 用番佢地同你打 應該冇異議啦掛
你自己5識用
就5好話部機廢
一開始你成日野D裝都錯哂....邊有人用狐娘LG2呀
係可能有 不過多數都係新手先會 ...
a0078910 發表於 27-7-2011 13:20

有得比既 我比佢飛到上高台先 拎bs武同我拎手槍打 我都怕我打殘佢
0RT......未完成
23953704 發表於 27-7-2011 15:48

咪拎隻蜂娘出呢串咀=3=
我抽左42隻蜂男都未中蜂娘呀頂你

話說 你整得好怪
要玩lg咁要MB做咩
作者: 23953704    時間: 27-7-2011 17:19
話說 你整得好怪
要玩lg咁要MB做咩

+強泛用性,用來殺MB,用Float Dash後退然後用MB給格機打蜂巢
42隻蜂男wow~你很富有
作者: motaswecx    時間: 27-7-2011 19:33
回復 11# a0078910

方便下香港佬認得我!證明下我係香港人嘛
作者: motaswecx    時間: 27-7-2011 19:36
回復 13# 噬神

拿,我個lg無得同bs分離,我先被逼用住先,遲下我都會買其他機既野用番(唔比?,仲有我最想表達一下紅翼bd性能比藍翼既差,你離左題了。
作者: s022335    時間: 27-7-2011 21:09
孤娘LG2的確沒手槍好
光是cost就差好幾倍了
雖然LG2的攻擊有追尾性能
問題是攻擊時產生硬直是個致命傷
這樣大的硬直 一個新手用炮機隨便打也中
話說直接射8發 沒彈速度快到不行
說真的 手槍的續戰能力好多了

認真 紅藍雞翼的性能的確沒什麼差別
何來紅雞翼垃圾一說?
沒有垃圾的機體 只有垃圾的玩家
你好好想清楚紅翼是不是垃圾才好再來開post
作者: s20080048    時間: 28-7-2011 01:37
算吧啦....樓主禁大口氣,咪又得佢自生自滅囉
我睇佢都係唔會接受大家o既意見嫁啦......同樓主講小一句,世界更美好
作者: motaswecx    時間: 28-7-2011 06:30
回復 17# s022335

只不過紅翼性能真係差d,仲有lg2只用來單對單追擊用
作者: motaswecx    時間: 28-7-2011 06:31
回復 18# s20080048

你講得無錯,我唔應該聽你講,我會接受意見的XD
作者: motaswecx    時間: 28-7-2011 06:40
其實我真正想講就係:[紅翼bd主要性能不及藍翼bd,建議新手唔好買紅翼]我標題串左d姐,各位就幫我推帖了。
作者: drgon123    時間: 28-7-2011 07:56
回復 21# motaswecx

唔駛樓主你咁"好人"
作者: 噬神    時間: 28-7-2011 09:25
回復  噬神
    拿,我個lg無得同bs分離,我先被逼用住先,遲下我都會買其他機既野用番(唔比?,仲有我最 ...
motaswecx 發表於 27-7-2011 19:36

紅翼bd性能有咩比藍翼差
請解釋
回復  s022335
    只不過紅翼性能真係差d,仲有lg2只用來單對單追擊用
motaswecx 發表於 28-7-2011 06:30

狐娘LG2不是單對單
主要用途係極限高空 開射速道具向自己正下方人群連續攻擊
何來單對單
你單對單比咁大個硬直人打 唔死都重傷
你識用既 用1個狐娘bs 冇哂彈 最少都有1千傷
作者: s022335    時間: 28-7-2011 11:09
神兄啊
說真的 真的沒用
能肯定的是不成才的樓主不會用
首先這玩意一打一絕對沒用
但也不見得國戰也有用
畢竟全場不是只有你一台空
見到啪拉拉就可以回家了
再說 如果對方有一台玩很神的炮
某程度上也沒有用武之地
除非像某垃圾神開神閃 (拖
作者: 噬神    時間: 28-7-2011 16:35
神兄啊
說真的 真的沒用
能肯定的是不成才的樓主不會用
首先這玩意一打一絕對沒用
但也不見得國戰也有用
畢 ...
s022335 發表於 28-7-2011 11:09

某廢產神的神閃
現在的本神已無視了啦(看sz級的神閃看太多)
嘛 狐娘bs拿台覺娘 開翼做白痴 在別人據頂亂掃效果不錯就是了 (雖然我用的不是lg2鎖定的 是無鎖定的那個
ps:前提是你有能走 不扣血又不被人發現 去到最接近別人據又最高的高台起跳就是了
柏拉拉嘛 本神的蒼蘭醬都要抽一把來用呀(accel beam不夠力 等離太高ct還要tune???噴血
話說 泳裝蒼蘭醬有柏拉拉就能雙40了www還能留1str 4wlk 真爽(雖然要靠拉拉球衝能力. . .
作者: motaswecx    時間: 28-7-2011 16:43
回復 23# 噬神

仲有可以無聊打下樹用架,反正都用唔著,仲有你係人地後面打佢果時,佢點知你有咁大硬直姐。
作者: 噬神    時間: 28-7-2011 16:51
回復  噬神

仲有可以無聊打下樹用架,反正都用唔著,仲有你係人地後面打佢果時,佢點知你有咁大硬直 ...
motaswecx 發表於 28-7-2011 16:43

我差唔多部部主力機都有強雷 你覺得我知唔知你係我後面呀啦
唔講我呀 國服差唔多個個人落場 總有1隻強雷機
你真係有咁易去到人後面先好講呀
我隻紅翼 強隱雷有齊搵位打都會比強雷機捉到
你隱雷都無 唔強雷都捉到你啦
打樹要用140ct既武? 拎支手槍去打唔好既
作者: motaswecx    時間: 28-7-2011 16:55
回復 27# 噬神

我主要用來加飛,而又唔想升隻空娘再用錢將佢覺醒,拿,而家呢我就唔洗再講咁多,因為已經完全離左題。
作者: 噬神    時間: 28-7-2011 17:07
回復 28# motaswecx

離題?
你先去看看自己1樓post什麼
說什麼紅翼比藍翼弱 是廢物
又說改盡了 但事實呢?才6lv你說改盡?
之後比人圍插就說用來單對單追擊
再比人炮轟完就改口說打樹
最後再改做加fly?
認真的說 4fly的狐娘lg2要140ct bs武還對紅翼不合用
我情願去升隻空娘拿去覺醒 一樣是4fly的lg 但只是70ct
而且bd可以玩你所謂追擊又可以 打樹又可以 加fly都可以的狐娘lg2
作者: s20080048    時間: 28-7-2011 17:42
算啦,樓主你一日唔走就會比人插到永遠.....
所以我在此十分比面地說一句:樓主早D退出CB,去尋找你心目中o既GAME啦.....唔好玩CB,否則比人插到你氣管炎至死......講完
作者: mahiru    時間: 28-7-2011 21:38
我一部強雷機也沒有/_\

其實樓主改一改標題就ok了

好後悔買左呢部咁既垃圾→好後悔砌左呢部咁既垃圾
作者: motaswecx    時間: 28-7-2011 22:16
回復 29# 噬神

我能在一個新開的ac,在兩天之內弄一部你說的出來,不用真錢買點數,一個月頂多50rt,你剛剛才說了用70rt,請講清楚。
作者: motaswecx    時間: 28-7-2011 22:16
回復 30# s20080048

多謝好心,我實死唔去既。
作者: 噬神    時間: 28-7-2011 22:49
回復  噬神

我能在一個新開的ac,在兩天之內弄一部你說的出來,不用真錢買點數,一個月頂多50rt, ...
motaswecx 發表於 28-7-2011 22:16

唔識睇字?
我打ct呀 唔係rt
70ct=70cost明未
不用rt2日內做隻比你那台紅翼強的有多難
作者: motaswecx    時間: 28-7-2011 22:55
回復 34# 噬神

紅翼=rt
作者: 噬神    時間: 29-7-2011 01:46
回復  噬神

紅翼=rt
motaswecx 發表於 28-7-2011 22:55

咁仲有問題
紅翼70rt? 你玩我呀
其實講咁耐都只係你自己唔識砌
整到成隻垃圾咁 又要話個bd廢
老實講句 我果隻同你一樣6ct
我仲要多你4技都可以比你數值更好就證明
唔係個bd問題 如果你話我4技影響唔大
咁我話你知
我用得既ct少你120以上

仲有唔用rt都有sp box可以中(已中2隻
作者: 跳龜戰士    時間: 29-7-2011 14:12
樓主 該吃藥了
管你紅藍黑雞翼
bs性能好到不行
再說 你說你改盡?
真會說笑 還有很大上升空間都不知
光是換 ...
s022335 發表於 26-7-2011 16:07

我唔係串你...我想問覺娘應用咩LG?!我用噬神隻LG的,是否不當- -
作者: 88k    時間: 29-7-2011 15:20

平心而論...

紅BD STR8 TEC9   WLK7 FLY14 TGH8
藍BD STR5 TEC10 WLK7 FLY15 TGH9

其實樓主比較下BD數值已經夠晒 post都唔洗開 機都唔洗升 零件都唔洗砌
紅翼一式數值較高係因為parts能力較高
作者: 噬神    時間: 29-7-2011 16:29
但紅翼bd技能較好喔=]
作者: 跳龜戰士    時間: 31-7-2011 18:52
究竟唔用狐娘隻LG,應用咩LG,我隻覺娘黎架,lv6,,,我係咪應用番覺娘隻LG呢,貪佢多洞?!
作者: s022335    時間: 1-8-2011 00:54
覺空LG cost不算高
高性能 3洞
再說 狐娘LG(1,2皆是)會提高機體高度
因為會提高被彈率 (面積越大 被打中的機會越大 大家也明的吧)
狐娘LG2副武實用性真的不高 原因請看之前的回覆
除非你用L空 基本上都不建議用狐娘LG1
總之 狐娘LG2不是好東西是真的
作者: 噬神    時間: 1-8-2011 01:07
L空就直接換雷娘lg順便推tgh不是更好嗎
作者: s022335    時間: 1-8-2011 11:05
我自己手頭上只有狐娘LG2嘛 (茶
作者: 噬神    時間: 2-8-2011 14:55
嘛 我跟你一樣(茶
抽極都沒蒼蘭 又不想去買. . .(淚
作者: NGLEO    時間: 5-8-2011 12:52
回復 24# s022335

拙者寧願說自已不用空請指教也不隨便比較機体,因為CB係將「沒強的機体,只有強的玩者,沒好的武器,只有你適用的武器」發揮得最好的遊戲

順帶一提....樓主應該係強襲形的(較沒腦但反應高)的玩者,否則不會大大聲的講「XXMS比ABCMS差」
作者: NGLEO    時間: 5-8-2011 12:54
回復 34# 噬神

難,似拙者人品唔好常被圍仲要LAG到彈的好難
作者: NGLEO    時間: 5-8-2011 12:56
回復 41# s022335

孤娘係主BS同BD的....真可惜,係近戰上一點優勢都沒的MS
作者: 噬神    時間: 5-8-2011 15:38
回復  s022335

拙者寧願說自已不用空請指教也不隨便比較機体,因為CB係將「沒強的機体,只有強的玩 ...
NGLEO 發表於 5-8-2011 12:52

應該是 沒最強的機 而不是沒強的機
難道你認為機體會隻隻都一樣? 不會吧
總會有一些機像eve/4廚娘等 能力特出的

回復  噬神
  難,似拙者人品唔好常被圍仲要LAG到彈的好難
NGLEO 發表於 5-8-2011 12:54

國戰升得慢 你不會去打王升嗎?

回復  s022335
   孤娘係主BS同BD的....真可惜,係近戰上一點優勢都沒的MS
NGLEO 發表於 5-8-2011 12:56

狐娘特點是bd bs請給其他機(茶
除非你想玩極限高空流
另外 狐娘近戰不弱的 (只要你有合適的武
作者: s022335    時間: 5-8-2011 16:13
NGLEO君
聽好 實力再強沒好的機也沒用
技術是重要但不化表一切
別說你能用一台蜜蜂能殺掉一台雷帝

順帶一提 樓主是腦殘型玩家而不是強襲型
他沒反應 沒思考 就連干擾敵方能力都沒有的人
如果有以上其中一點 也不會放這討炮文

對了 狐娘我認為只有bd實用
bs實戰能力很差
不信可以用來打國戰 打一場你會發現你之後也不想再用
作者: NGLEO    時間: 6-8-2011 00:01
回復 49# s022335

都對的,拙者倒是失言了
拙者都用過孤娘bs,只可說係一種殘念武,攻不強,但硬直大,回彈快,但低命中.....唔知有沒錯?
作者: NGLEO    時間: 6-8-2011 00:02
忘了
拙者係msma
作者: NGLEO    時間: 6-8-2011 00:09
回復 48# 噬神

Q1:不不不拙者只係覺得,就算係任何ms也有死敵的,如強襲陸的死敵係光散空,eve的死敵不過係ivis零距離,跳龜逃不出重砲,不過如此,就係能力特出的,總能一物治一物
    Q2:不,拙者可悲得連單人打王都可以彈的,曾經可是連不上的....不過升得慢又如何?
    Q3:多謝指導,但拙者沒太多的武裝,也小用格,希望可以指教一下甚麼近武合空用
作者: 噬神    時間: 6-8-2011 00:46

不同的機有不同的天敵這個我同意
但eve是怕機槍。 。 。  
測試過 eve個盾比機槍掃到 爆得仲快過小盾
嘛 如果真的是單打都會掉線 就真的要換電腦了。。。
空機的格武嗎  請課金(淚

畢竟 空格難生存呀 又難用
(蜂男\娘都是絕佳的空格素材
   男的lg可以踢起你再踢番落地
      娘的lg踢中又沒人幫就基本上完了
    ps:你抓得到每4腳會射一槍的空檔就能逃了 抓不到不死都重傷
作者: pui-970172    時間: 6-8-2011 00:51
回復 52# NGLEO
只有Q1識回應XD
這是你說的"不隨便比較機体"?
學你說過的
沒有最強的機體 只有最強的技術= =+
總會有人能用機體克服死敵的

見到你的回應 又忍唔住疾你了XD 對不起
作者: yeeyee=]    時間: 6-8-2011 09:39
Ps一點東西  eve的盾是不會爆的 只時限時和防不到近攻而已  
在日服玩eve的小韻路過
作者: a0078910    時間: 6-8-2011 13:36
小韻出現LA(逃
EVE 單對單多數俾人殺
EVE怕的真係貫通武 上次同FD交換AC玩*我FD有EVE
俾我自己強火槍秒殺了(淚 EVE怕小愛...5好講笑LA 小愛未近到身都俾EVE殺了吧 有隱形有可能近到
講真 砲機俾格近身 砲機多數都會死吧
空格的話...5係鐮刀就係蜂娘LG 再5係劍氣刀 蜂男LG真係好雞肋
強襲陸的死敵係光散空? 有西娘槍OR 火箭砲的話真係5係好怕...我同你死過都得呀(逃
EVE盾5會爆的LA...同LGJ盾一樣的...只係限時間  嘛...盾多數都防5好近武就是
作者: 噬神    時間: 6-8-2011 16:11
什麼!!!!
原來上次係個盾時間到 唔係爆
空格武. . .劍氣刀還好 鐮刀實在. . .(自問唔識用鐮刀
仿照西部娘果把神步槍真係. . . 太邪惡

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontacwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2