打印 上一主題 下一主題
收起左側

[信長問題教室]有咩問題都可以問..我都會盡量解答

其實我第一條題目係想問
敵人係加仔..佢夠800魔....我狂打佢..打淨佢1血...就打極佢都唔變木頭...打極佢都係1血....點樣可以殺到佢..
回復 支持 反對

其實我第一條題目係想問
敵人係加仔..佢夠800魔....我狂打佢..打淨佢1血...就打極佢都唔變木頭...打極佢都係1血....點樣可以殺到佢..
沙影 發表於 5-9-2009 12:44

點會打極都係1血= =
bug黎?
回復 支持 反對

22# 終極怕黑人

係bug.所以我想問點破
回復 支持 反對

其實我第一條題目係想問
沙影 發表於 5-9-2009 12:44

樓主講既野
一般都會係阿松冰左之後發生
如果真係bug既
就係遊戲既漏洞
我幫唔到你
回復 支持 反對

新手1問BY11.2B
請問最上/信長/毛利元就出咩裝好

希望答到   謝
回復 支持 反對

新手1問BY11.2B
請問最上/信長/毛利元就出咩裝好

希望答到   謝
VJHI 發表於 8-9-2009 20:45

最上:一般會玩攻裝既
攻裝有多樣化比如可以出和泉.攻3.雪走.菊1等
因為係敏英中..最上係比較平均既
所以你會見到佢智力/同力都唔會太差既
如果你有能力既你都可以玩法裝食兵
因為有時你會見到d好屈既組合比如:龍川信長/石川平手等
你就可以出落石.電刀.電卷食完一堆之後反去回mp同血
等下一堆到塔前再食過..e種叫歸塔係比例安全既食兵法
不過注意!!!後期最好變反攻裝..
信長:一般玩先法裝後攻裝係幾好既
但係都有第2d 情況
比如你見到有人用龍川既
你就可以用法裝(落石/赤電/吉鋼/紅雷)+川招2技1 lv殺人
一般我會玩攻裝(攻3/吉鋼/凍雲/9100/等..有需要時可以出隱刀!)..因為唔會太脆唔易俾人秒殺
有持耐力...係會戰中冇咁易死..姐係自己留住左好多300
但係都係個人喜好既
留意如果真係玩先法後攻既...記得吉鋼就係一個轉裝點!!(可以將落石換雪走..赤雷換紅雷)
毛利係玩法裝既(不過我fd玩攻裝搞gag..都幾好打=-=..新手唔好學)
因為6lv毛利既大就會有無視魔水暈2秒
因此係團戰一般都會出既英
因為毛利大時槍神都要大
6lv時個人得幾多血姐
俾槍神射2秒係十分痛既事來
同時毛利既1技2技電卷就可以食一堆兵
本人係覺得好岩新手玩既
易肥又可以用大殺人同幫人走
出裝可以係(回魔/電卷/叫馬買清酒/買庫/閃介/+多粒回魔/之後快既你大約8lv就有火計
之後就回魔換火計..我講既裝你唔一定要出晒...有陣時你要睇咩場合同對面咩人先出
對面有服既...你要快d出石..因為你好小血...有d屈機組合要識出叮叮/魔水/清酒
之後既野就要你自己平時既技術啦

希望幫到你
回復 支持 反對

最上:一般會玩攻裝既
攻裝有多樣化比如可以出和泉.攻3.雪走.菊1等
因為係敏英中..最上係比較平均既
所以你會見到佢智力/同力都唔會太差既
如果你有能力既你都可以玩法裝食兵
因為有時你會見到d好屈既組合比如:龍川 ...
||小妖]].... 發表於 9-9-2009 16:21

多謝解答 a_a
好長,回左先睇
回復 支持 反對

多謝解答 a_a
好長,回左先睇
VJHI 發表於 9-9-2009 19:47

唔屎...開得e個 post預左會
手指出血..鍵盤龜裂
回復 支持 反對

我想問點解信長之野望點解叫信長之野望
回復 支持 反對