查看: 15260|回復: 40
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手問題~唔該~各位高手知就回一回帖啦^^

請問各位高手一D問題

我E加玩 血精靈 聖騎士

1.天賦 應該加咩好 神聖 防護 懲戒?

2.專業技能 學D咩好?(官網寫最多可以兩種)

3.最後就係 成就 有D咩用?

希望各位高手知道的話就講啦^^
係E到先同各位高手說個〝多謝〞
萬分感激

如果有新手有咩唔明都可以係E到講!!!

大家都可以係E到分享一下自己D經歷又或者建意等等~吹下水都OK
回復

請問各位高手一D問題

2.專業技能 學D咩好?( ...
金仔乂 發表於 2-4-2010 00:50

1.    1-80等升級用懲戒

80lv大過左之後 如果想做坦就點防護, 想做補就點神聖, 想做傷害輸出既就點懲戒

2. 專業最好就係珠寶+鍛造, 不過係好哂錢, 可以考慮 珠寶+採礦

3. 成就有d就有獎勵坐騎, 大部份都係冇獎勵既. 不過有d成就你做完你都幾有成就感..
    不過依家風氣變啦,, 你80lv 想raid 個個都睇成就.. 因為佢想知你有冇打過, 所以成就依家就變左好    似見工紙咁= =
回復 支持 反對

回復 2# 。新月。

等左好來先有人回
魔獸個討論區真係冇咩人...

多謝您既回答

E加明白左D啦

回復 支持 反對

我覺得..專業好麻煩- -
我揀左附魔..我依家30LV
打副本D裝又分解吾到,,
要打番D低LV副本先分解到,...
回復 支持 反對

想請問各位高手

1.如果學錯左D 專業技能 有冇得從學番其他技能呀???

2.新手有咩方法升LV最快?(係唔係打副本就得)?

3.我想知 雕紋 有咩用又或者點用?

各位高手知道就回一回我la

唔該!

回復 支持 反對

順便教埋 夜精靈盜賊 得吾得@@?
回復 支持 反對

想請問各位高手

1.如果學錯左D 專業技能 有冇得從學番其他技能呀???

2.新手有咩方法升LV最快?(係唔係打副 ...
金仔乂 發表於 3-4-2010 23:14

1. 可以, 禁 "k" 之後有好多藍條咁既xx技能, 去專業技能果度 禁條藍色條. 之後格黎有個 x 咁既野. 禁左  佢就可以delete.

2. 經驗寶寶/ 副本搵80帶吸經: 1-20 自己解任務升, 20-35 血色修道院, 35-45 祖爾法拉克, 45-55 斯坦索姆, 55-68 破碎, 68-80 自己解任務升

做任務: 1-80 自己解任務升..    如果你熟d任務既話 解任務升都ok快, 不過最快係搵人帶, 不過你要有好多$$
回復 支持 反對

順便教埋 夜精靈盜賊 得吾得@@?
廷。TiNg 發表於 3-4-2010 23:44

一開始我用戰鬥升, 就咁斬就可以殺到怪. 之後到58左右 我轉左刺殺, 靠截肢/毒傷.  依家70 轉左去玩敏銳, 都係秒住怪咁升..

期實你用咩天賦升都得, 只不過係睇你慣唔慣架姐.
回復 支持 反對

回復 7# 。新月。

先多謝您既回復

1.我想知 雕紋 有咩用又或者點用?

回復 支持 反對

請問各位高手一D問題

2.專業技能 學D咩好?

3.最後就係 成就 有D咩用?

4.如果學錯左D 專業技能 有冇得從學番其他技能呀???

5.新手有咩方法升LV最快?(係唔係打副本就得)?

6.我想知 雕紋 有咩用又或者點用?

金仔乂 發表於 2-4-2010 00:50

一次過來...
1.建議懲戒,但你想走副本升級路線可以選防護,而且60以後用防護天賦升級不會慢很多
2.採礦+珠寶/鍛造;採礦+草藥/採礦+剝皮
3.成就就是記錄你做過甚麼特別事的東西,完成部分成就可以獲得獎勵,但升級路上可以無視
4.專業技能可以透過刪除現有的技能作替代,只要在你想刪除的技能那欄上按某個鍵就行了(忘記了是甚麼樣子,很久沒去碰它了..)(P.S.釣魚、急求、烹飪是副專業技能,不會算作其中一項專業技能,所以安心練下去)
5.任務是最正路的升級方法,而且可以好好感受一下劇情;不過求快的話,副本是你的好選擇(進入副本記得問問別人有沒有任務可以分享給你,一般副本任務的經驗值都很高)
6.雕紋就是可以提升你的能力的東西,只要到達一定級數就可以開啟雕紋槽;雕紋有分大小,大雕紋會很大程度的提升你不同技能的能力(按不同雕紋有不同效果),小雕紋比較雞肋,可以按情況考慮要不要方即裝上;至於使用方法.....買到/做到雕紋後,對雕紋按右鍵,然後會跳出一個頁面,你可以按大小雕紋放上相對的位置上就行了
回復 支持 反對