查看: 2876|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[已處理] 大 膽 提 議 一 個

所 有 休 閒 區 既 posts 都 係 聊 天 廣 場 出 現 ;
而 各 分 版 保 留 , 即 係 如 果 只 想 搵 某 區 既 posts 就 可 以 直 接 去 果 個 區 。

聊 天 廣 場 本 身 包 含 左 大 部 分 休 閒 區 既 性 質 ,
將 唔 同 性 質 既 posts 集 中 可 以 增 加 點 擊 率 ,
去 一 個 版 都 可 以 睇 到 晒 唔 同 野 。

做 得 聊 天 廣 場 其 實 posts 都 係 搏 有 人 click 入 去 睇 ,
將 D 分 類 拆 得 太 散 又 係 變 左 自 己 友 打 自 己 友 。
如 果 做 唔 到 高 登 咁 所 有 台 既 posts 都 自 動 係 吹 水 台 出 現 ,
將 唔 同 既 版 合 併 做 一 個 版 而 係 個 版 入 面 加 發 貼 分 類 ,
唔 知 又 諗 唔 諗 得 過 ?
回復

好似之前先合併過版塊泥...
不如講下D例子 你有咩版想合併一齊?
回復 支持 反對

相對地 要翻查資料有一定難度
回復 支持 反對

應 該 係 話 技 術 上 做 到 所 有 休 閒 區 既 posts 都 會 係 聊 廣 show 出 黎 既 話 其 實 最 好。理 想 模 式 同 高 登 吹 水 台 相 似 , 所 有 台 既 posts 都 會 show 係 吹 水 台,而 其 他 台 亦 獨 立 存 在 。

技 術 上 唔 得 既 話 , 以 下 既 版 同 聊 廣 合 併 其 實 冇 乜 問 題 。
( 本 質 上 呢 D 性 質 既 posts 比 較 one-off , 唔 係 好 specialized 既 野 。 )

恐 怖 怪 談 / 世 界 之 迷 / 占 星 工 房 / 笑 話 謎 語 ( 分 類 : 生 活 趣 味 )
( 日 常 既 得 意 野 放 係 聊 廣 我 覺 得 冇 乜 問 題 )

文 學 小 品 / 書 香 世 代 ( 分 類 : 好 書 / 好 文 推 介 )
( 有 好 書 / 好 文 既 話 放 係 聊 廣 仲 多 人 可 以 睇 到 )

藝 術 與 設 計 ( 攝 影 / 藝 術 )
( 本 身 呢 類 貼 數 量 唔 係 太 多 , 有 時 都 可 能 係 貼 下 靚 相 咁 )

影 視 討 論 區 ( 分 類 : 影 視 )
( 有 時 有 好 劇 好 戲 係 聊 廣 吹 下 劇 情 都 好 平 常 )

一 般 圖 片 / 熱 門 短 片 ( 分 類 : 圖 片 / 短 片 )
( 放 係 聊 廣 比 人 打 個 「 like 」 字 黎 comment 應 該 都 冇 問 題 ,
有 時 一 D 比 較 爭 議 性 大 既 片 放 聊 廣 都 係 好 事 )

Online Games 果 邊 救 唔 到 , 救 休 閒 區 都 好 。

English Plaza 又 係 晒 氣 , 如 果 你 想 將 佢 學 術 化 既 話 就 不 如 掟 佢 入 學 術 台 。 正 常 人 上 得 網 唔 會 用 英 文 吹 水 下 話 , 要 吹 不 如 去 外 國 網 站 ?
回復 支持 反對

Discuz!好似做唔到架wo
回復 支持 反對

不是已經有類似的政策..?

-
回復 支持 反對

Discuz!好似做唔到架wo
Karl 發表於 6-5-2012 22:30

主題轉向
回復 支持 反對

有 冇 相 關 policy 行 緊 , 呢 層 我 唔 清 楚 , 好 耐 冇 上 黎 。

最 理 想 既 做 法 係 學 高 登 , 學 術 台 影 視 台 體 育 台 攝 影 台 乜 台 既 posts 到 會 自 動 出 現 係 吹 水 台 。 我 就 岩 睇 呢 度 應 該 冇 呢 個 功 能 我 先 提 議 下 。 人 流 最 集 中 既 係 聊 廣 , 其 他 區 既 posts 都 會 係 聊 廣 度 睇 到 , 我 諗 有 助 減 輕 下 其 他 區 既 死 寂 。 以 上 我 係 假 設 我 地 唔 會 無 啦 啦 去 果 D 冇 乜 人 發 貼 既 區 度 搵 野 睇 。

p.s. 見 到 水 靜 鵝 飛 都 廢 時 loop 樂 古 , 死 返 去 我 既 高 登 算 。 遊 戲 區 我 只 能 講 一 句 , 完 全 冇 得 救 , 又 多 版 又 散 又 亂 , 見 到 都 頭 痛 。
回復 支持 反對

高登個種方法好成功
但Discuz! 7.2好似冇可能做到
如果主動轉向/移動根本效用不大
聊廣仍然有人"錯區"
休閒版都係冇人
而4樓既整合方法我恐怕做成混亂...
回復 支持 反對

其實唔洗理咁多全部合併埋晒做聊廣都得,分類都唔洗分
唔同既資源分享區同自貼區獨立,done

想追post自己醒水放入我的最愛/你地整個bookmark function
回復 支持 反對